Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Nieuwe rassen, nieuwe kennis

“Nieuwe rassen met je leren telen” volgens Bart Jongenelen van Delphy op de trayplantenmiddag afgelopen oktober in Rijsbergen. Naast nieuwe rassen is er inmiddels ook een grote diversiteit in opkweekmethoden en planttypen en is er een zoektocht naar het juiste planttype voor doordragers. Genoeg onderwerpen om invulling te geven aan een middag over trayplanten.
 
Bloemaanleg

afbeelding van Ulko Stoll

Knelpunten bloemkool in kaart

Ondernemersnetwerk Vollegrondsgroentenet brengt de voornaamste knelpunten in de bloemkoolteelt in kaart. Daarnaast wordt gekeken of er een onafhankelijke rassenproef kan worden opgezet.

Dat is dinsdag afgesproken tijdens de bloemkoolseizoensevaluatie. Netwerkmanager Erna Steenhuis gaat inventariseren welke belangrijkste knelpunten er zijn en welke telers willen deelnemen aan onderzoek. Vier of vijf telers gaan een kerngroep vormen om de samenwerkingsmogelijkheden in beeld te brengen.

afbeelding van Erna Steenhuis

uitbreiding etiket Karma

Het etiket van Karma is fors uitgebreid met een groot aantal kleine gewassen in land- en tuinbouw. Toepassing is nu mogelijk in meer akkerbouwgewassen, fruitgewassen, groenteteelt, kruidenteelt vers of gedroogd en sierteeltgewassen (zie bijlage voor de volledige lijst met uitbreiding kleine gewassen)
 
Karma is een biologisch product op basis van de actieve stof kalium waterstofcarbonaat. Het product is effectief tegen echte meeldauw en andere schimmelziekten.
Daarmee past Karma perfect in een geïntegreerde teeltwijze.
 

afbeelding van Ulko Stoll

Larsson RZ, voor een hoog teeltrendement

Afgelopen twee jaar heeft Larsson RZ in de ringproeven gestaan in Nederland. In 2018 zijn ook grotere proeven gedaan bij diverse telers in Nederland en België. In de jaren vooraf hebben we bij Rijk Zwaan al heel wat ervaring opgedaan met interne proeven. We zijn klaar voor de verkoop!
 

afbeelding van Ulko Stoll

Infodag bij Slagter in Wervershoof afsluiting seizoen broccoli bloemkool

Vollegrondsgroentenet

Telers van bloemkool en broccoli sluiten het seizoen af. Ze blikken terug op een hectisch jaar vanwege extreme droogte. Tijd om bij te praten, met vakgenoten onder elkaar. Met een welverdiende borrel. 
 
WERVERSHOOF,,Kennis en ervaring uitwisselen’’, zegt Frank Slagter. ,,Daarna bier drinken en ouwehoeren’’, vult zijn broer Peter aan.

afbeelding van Erna Steenhuis

Noviteiten op spruitenplatform

Het Spruitkoolplatform blijkt een mooi podium voor onderzoeken naar nieuwe beheers strategieën. Zowel de telers als de industrie hebben het Spruitkoolplatform gevonden als instrument om nieuwe kennis te ontwikkelen. En het spruitenplatform biedt de mogelijkheid tot netwerken. Op het Spruitkoolplatform laat de gewascoöperatie spruiten zien welke richting de spruitensector opgaan en welke initiatieven de coöperatie daartoe neemt. De kennis wordt ingebracht door het bedrijfsleven dat daarmee investeert in de spruitensector. 
 
 
Kennis

afbeelding van Ulko Stoll

Rendement in vollegrondsgroente

Op 28 en 29 november 2018 vindt de eerste editie van Vakbeurs Vollegrond plaats in Evenementenhal Venray. Kennis is een belangrijk aspect tijdens de vakbeurs. Er staan diverse lezingen, workshops en een excursie op het programma.
 
Workshop over droogte

afbeelding van Ulko Stoll

Zaaitijd Prudentia RZ nu aangebroken

Iedereen die vroeg in de lente primeurgroenten wil oogsten, zal in de maanden oktober en november starten met zaaien. 
Een bekend ras voor de weeuwenteelt bloemkool is Prudentia van Rijk Zwaan, die het meest geschikt is voor zaaisels in oktober. Dat kan op diverse potmaten. 
Novemberzaaisels van Prudentia raadt Rijk Zwaan af, vanwege de gevoeligheid voor vroege koude na de zaai. Om met een latere zaai van Prudentia toch nog vroeg te kunnen planten is het advies een gestookte decemberzaai of vroege januarizaai op kleinere potmaten of in grotere losgevulde trays.

afbeelding van Ulko Stoll

Marktdata gepresenteerd tijdens Witlof Biënnale 2018

 
Zelfs over de tijd waarop witlof wordt geconsumeerd valt iets te zeggen. Dat werd duidelijk tijdens een presentatie van marktanalist Wilco van den Berg van GroentenFruit Huis over consumententrends voor witlof. In Duitsland en België wordt witlof zowel tijdens de lunch als het avondeten gegeten, in Nederland eigenlijk alleen tussen half 6 en 8 uur ’s avonds.
 

afbeelding van Ulko Stoll

Pagina's