Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Luna Privilege uitgebreid voor witlof en sla-achtigen

Onlangs heeft het CTGB bekend gemaakt dat Luna Privilege is toegelaten in de witloftrek en sla en sla-achtigen *onbedekt). Al enige tijd werd gespeculeerd over de toelating van Luna Privilege. In verschillende onderzoeken die mede door de andelijke kerngroep zijn geïnitieerd en gefinancierd, heeft Luna Privilege laten zien een aanvulling te zijn in het middelen pakket. Een noodzakelijke aanvulling ter bestrijding van Slcerotinia. 
 
Algemeen

afbeelding van Ulko Stoll

Nieuw insecticide welkome aanvulling in strijd tegen trips en koolvlieg

Benevia toegelaten in Nederland

 
Telers krijgen dit jaar met Benevia de beschikking over een nieuw insecticide met een nieuwe werkzame stof. Het is een welkome aanvulling op de nog beschikbare middelen. De afgelopen jaren heeft Benevia in proeven, onder andere op de spruitkoolboulevard, zijn effectiviteit en toegevoegde waarde bewezen.
 

afbeelding van Ulko Stoll

Uw medewerkers opleiden? Dit is het moment!

 
Om uw bedrijf draaiende te houden en groei ter realiseren bent u mede afhankelijk van uw werknemers. Dit geldt voor uw vaste en seizoensgebonden personeel. Tevreden werknemers zijn van groot belang, want deze leveren nu eenmaal beter werk en voelen zich verbonden met uw bedrijf. Wat is uw bijdrage aan de tevredenheid van uw werknemers?
 

afbeelding van Ulko Stoll

Witlof phytophthoraonderzoek beoordeeld

Zwaagdijk, 6 feruari
 
Een aantal afgevaardigden uit de witlofcooperatie Witcop hebben het lopende onderzoek naar beheersing van Phytophtora beoordeeld. De proef is uitgevoerd door Proeftuin Zwaagdijk en is gefinancierd met kennisvouchers en eigen inbreng van de aanvragers van de vouchers.
 
Er zijn 8 objecten onderzocht waarbij zowel toepassing in het veld als in de trekbak is toegepast. Uiteraard zijn de objecten vergeleken met de standaard fenomenal behandeling en een onbehandeld opbject.

afbeelding van Ulko Stoll

Sympathiserende leden welkom bij witlofcooperatie

De witlofttrekbedrijven laten zien dat ze als een collectief kunnen opereren in de kennisontwikkeling. Dat heeft geleid tot het oprichten van een kenniscooperatie. Uiteraard is iedereen die sympthiseert met deze constructeive houding van de witlofsector welkom als sympathiserend lid van de cooperatie. 
Bijgevoegd document is het aanmeldformulier voor sympathiserende leden. Die kan ook via de link worden bereikt.
 
http://vollegrondsgroentenet.com/documenten/67

afbeelding van Ulko Stoll

Inhoudelijke start van de Peenacademie

Swifterbant 30 januari. Op de startbijeenkomst van de Peenacademie blijkt direct een grote kennisbehoefte bij de peentelers. De startbijeenkomst was geen bijpraatsessie maar stond vooral in het teken van nieuwe mogelijkheden en een zoektocht naar nieuwe kennis.
 
Nieuwe techniek

afbeelding van Ulko Stoll

Inzicht in biomaatregelen voor gangbare bedrijven

Hoe gaat een biologische uienteler om met meeldauw en wat doet een teler van biologische peen tegen wortelvlieg? Vragen voor een gangbare teler die niet de ambitie heeft om biologisch te worden maar wel geïnteresseerd is in biologische maatregelen en beheersingstechnieken. Voor de telers die meer willen weten over biologische technieken is het cursusprogramma ‘inzicht in bio’ opgezet.
 

afbeelding van Ulko Stoll

Innovatieroute op Tuinbouw Relatiedagen

 Deze innovaties zijn opgenomen in de innovatieroute die duidelijk zichtbaar is op de beurs en plattegrond. Hieronder de hoogtepunten van de innovatieroute.
 
Orgapower Kernmix 100 1e Biostimulant

afbeelding van Ulko Stoll

Goed bewaren vraagt net zoveel aandacht als telen

Het gesprek met Teunis Verheij van Dijksma start met tips: “zet een monster uit iedere partij die bewaard wordt apart op een hogere temperatuur. Dit monster voorspelt de toekomst van de partij in de bewaring.” Aan de vooravond van het bewaarseizoen schuift ‘v/d Grond’ aan bij Dijksma koudetechniek om de actualiteit over bewaring te bespreken. Verheij en Henk Dijksma geven blijk van een unieke combinatie van kennis van het bewaarproces en de allernieuwste ontwikkelingen in de techniek van bewaring.

afbeelding van Ulko Stoll

Ontwikkeling als bedrijfsstrategie

50 jaar geleden begon Chris Bastiaansen als technisch manusje van alles de tuinders in de omgeving van Rijsberen te helpen. Al snel ontwikkelde Bastiaansen sr. een ponsmachine voor preiplanten, de zogenaamd steltenloper. Dat apparaat moest een naam hebben en dat werd de samentrekking van de achternaam en de woonplaats: Basrijs was geboren. En dat werd 40 jaar geleden de bedrijfsnaam. Inmiddels is zoon Corné Bastiaansen al weer 26 jaar de eigenaar van Basrijs. Op 27, 28 en 29 oktober werd het jubileum gevierd met open dagen voor klanten en geïnteresseerden.

afbeelding van Ulko Stoll

Pagina's