Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Onbeperkt groeien

afbeelding van Ulko Stoll

De ontwikkeling van teler naar ondernemer gaat niet in een geleidelijke schaal. De plantaardige sector in Nederland heeft de afgelopen jaren een aantal ontwikkelingen doorgemaakt waarvan groei de meest kenmerkende is. Door een focus op kostprijsbeheersing zijn teeltbedrijven gegroeid. Dat betekent dat de ondernemer die zijn kracht vindt in het feit dat hij de teelt uitmuntend beheerst, ook andere vaardigheden moet ontwikkelen.
 
Groei stopt niet
Veelal is de groei van bedrijven niet meer te stoppen omdat de kostprijsbeheersing dwingt om te innoveren en om mee te groeien met de bestaande klanten. Daarmee ontstaat een situatie waarin groei van onderneming en groei van ondernemer en werknemer op elkaar afgestemd moeten worden.
In de contacten van de scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt en de studieclubbegeleiding wordt met regelmaat gesproken over beheersing van bedrijfsprocessen. Inzicht creëren in deze processen en de groei van ondernemer en werknemer en daarmee de onderneming zal zorgen voor structuur in de organisatie en focus van de ondernemer en werknemer op hun sterke punten.
 

Dit najaar organiseren Vollegrondsgroente.net en de scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt een aantal bijeenkomsten waarin de groei van u als ondernemer en uw werknemers centraal staat. Onderwerpen die behandeld worden zijn missie en visie, de inzet van arbeid, personeelsmanagement en de ontwikkeling van ondernemer en werknemer. Daarnaast is er aandacht voor teelt, teeltregistratie en marktbenadering. Deze cursus wordt gestart in Noord-Holland en naar behoefte uitgerold over heel Nederland. Het vakblad ‘v/d Grond’ houdt u op de hoogte van dit initiatief.
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Ulko Stoll van Vollegrondsgroente.net (06-20417225) en Hans Schilders, scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt (06-30601425).
 
Hans Schilders