Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Subsidie Mkb Innovatiestimuleringsregeling Regio en Topsectoren (MIT) geopend

afbeelding van Erna Steenhuis

Mkb’ers met een plan voor een innovatief product, proces of dienst kunnen vanaf dinsdag 9 april weer subsidie aanvragen binnen de Mkb Innovatiestimuleringsregeling Regio en Topsectoren (MIT). Met deze MIT-regeling wil de overheid in samenwerking met regionale overheden innovatie bij het mkb stimuleren, van innovaties op het gebied van markt en ketens tot aan technologische innovaties. Er is voor 2019 ongeveer € 60 miljoen beschikbaar voor kennisvouchers, haalbaarheids- en R&D-samenwerkingsprojecten.  

MIT open voor innovatieve mkb-ers

Mkb-ers uit Topsector T&U hebben in de afgelopen jaren veel gebruik gemaakt van de MIT-regeling. Topsector T&U roept dan ook alle mkb-ers uit de sector op een aanvraag in te dienen voor deze nieuwe MIT. De aanvragen voor kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten kunnen worden ingediend van 9 april t/m 10 september 2019 en sluit om 17:00 uur die dag. 

De aanvragen voor kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst (first come, first serve), dus hoe sneller uw voorstel binnen is, hoe beter!Het onderdeel R&D-samenwerking (tender) is open van 11 juni t/m 10 september 2019 en sluit om 17:00 uur die dag.

Kennisvoucher

Een kennisvoucher is een ’waardebon’ waarmee een mkb-er een kennisvraag over bijvoorbeeld de vernieuwing van een product, productieproces of dienst kan laten beantwoorden door een kennisinstelling naar keuze. De helft van de kennisvraag kan gefinancierd worden met subsidie (maximaal € 3.750).

Aanvragen

Ondernemers doen een MIT-aanvraag voor een haalbaarheids- of R&D-samenwerkingsproject in de regio waar zij met het bedrijf zijn gevestigd. Kennisvouchers kunnen alleen via het landelijk loket bij RVO.nl worden aangevraagd.

Via de Loketwijzer MIT 2019 kunt u achterhalen in welke regio de aanvraag ingediend moet worden.

Klik hier voor de MIT-special nieuwsbrief van Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. 

Heeft u een idee? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met Erna Steenhuis van Vollegrondsgroente.net via e.steenhuis@vollegrondsgroente.net