Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Agenda

28 juni 2019

Gecanceld: Kennis-trip: bodem & teelt

28 jun, 2019
Tijd: 0000
Locatie: Universiteit van Amsterdam (busreis met lunch vanaf Proeftuin Zwaagdijk),

Deze bijeenkomst wordt verplaatst naar het najaar.
Voor Vollegrondsgroente.net organiseren GreenPort Noord-Holland Noord en de Amsterdam Green Campus een kennisbijeenkomst op het thema: ‘Relatie bodemkwaliteit en teeltopbrengst.’ 
In het EFRO-project EVERGREEN is onderzoek gedaan naar de relatie bodemkwaliteit en teeltopbrengst. Diverse factoren hebben invloed op de teelt. Welke zijn dat? En hoe kunnen we dat beinvloeden? Waar liggen de kansen? 
Leden van Vollegrondsgroente.net worden van harte uitgenodigd voor deze middag.  Het programma bevat korte informatieve lezingen, lab-ervaring en een experiment/spel.
Wij bieden de mogelijkheid om met busvervoer om 12 uur vanaf Proeftuin Zwaagdijk af te reizen, inclusief een lunchpakket in de bus.
Programma  
12.00 vertrek bus vanaf Proeftuin Zwaagdijk (Tolweg 13, 1681 ND Zwaagdijk)
13.00 Inloop bij Universiteit van Amsterdam
13.15 Welkom door Niek Persoon (AGC) en Erna Steenhuis (GreenPort NH )
Beoogde onderwerpen in voorbereiding:

  1. De bodem leeft!
  2. Het microbioom van de bodem. Een eerste blik op het resultaat van het project EFRO-Evergreen. Dr. Hans Breeuwer (UvA/IBED)
  3. Bodemverrijking en bio-beschikbaarheid van nutriënten.
  4. Bodemverrijking en de invloed van water.

16.00 Einde programma en terugreis
Aanmelden is verplicht!
In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus en de lunchpakketten is aanmelding verplicht. Aanmelden kan via  DEZE LINK of stuur een mail naar e.steenhuis@vollegrondsgroente.net
Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Provincie Noord-Holland.