Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Agenda

19 februari 2020

Sluitkool in de spotlights op Gemüse-Lagerschau

19 feb, 2020
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Rijk Zwaan Marne GmbH, Alter Kirchweg 34, 25709 Marne

Woensdagmiddag 19 februari 2020vindt de jaarlijkse ‘Gemüse-Lagerschau’ weer plaats in Marne, Noord-Duitsland. Deze koolshow biedt al jarenlang een overzicht van alle belangrijke koolrassen die gebruikt worden in de bewaarteelt. Traditioneel wordt deze koolshow georganiseerd door de Beratungsring Dithmarschen, de voorlichtingsdienst van dit belangrijkste Duitse koolgebied. Sinds een paar jaar vindt de bijeenkomst plaats op het koolveredelingsbedrijf van Rijk Zwaan in Marne. Hier kan men in een lichte en verwarmde hal de koolrassen uit de bewaring beoordelen. 
 
Grote presentatie
Behalve de koolrassen die door de Duitse voorlichtingsdienst worden gepresenteerd is er een groot deel te zien van het assortiment van Rijk Zwaan. Zowel sluitkool-, knolselderij-, rode biet- en wortelrassen zijn te bekijken. De hoofdrol is echter wel voor de sluitkoolrassen weggelegd. Zo worden de bewaarrassen van Rijk Zwaan met drie plantdata en drie plantafstanden in 9 kisten naast elkaar gepresenteerd. Hierdoor is bijvoorbeeld in één oogopslag te zien wat het effect van een late planting in juni is op de opbrengst. Erg interessant, zo vlak voor de zaaidatum van het nieuwe seizoen. 
 
Internationale bijeenkomst
De koolshow is inmiddels uitgegroeid tot een internationale bijeenkomst waar telers en toeleveranciers vanuit Noord-West Europa tot Oost-Europa elkaar treffen. Aan de vooravond van het nieuw seizoen trekt het evenement elk jaar een paar honderd bezoekers.
 
Locatie
Rijk Zwaan Marne GmbH, Alter Kirchweg 34, 25709 Marne
Woensdag 19 februari 2020, 14.00 - 17.00 uur
www.rijkzwaan.de/event/gemüselagerschau-2020-marne