Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Geen onkruid in 2030

Onkruiddemo op de Landelijke open middag B-peen

afbeelding van Ulko Stoll

Challenge Natuurinclusieve Landbouw

Gezocht: innovatieve MKB-bedrijven, boeren bedrijven, startups en scale-ups met innovaties in natuurinclusieve landbouw. bedrijven, startups en scale-ups met innovaties in natuurinclusieve landbouw.

afbeelding van Erna Steenhuis

Peenacademie organiseert velddemo spuittechnieken in praktijk

Nieuwe spuittechnieken zorgen voor driftreductie, leveren geld op door minder verspilling van gewasbeschermingsmiddelen en zijn minder belastend voor het milieu. 
 
Drie spuitmachines
De Peenacademie laat nieuwe spuittechnieken zien op het perceel van de open dag peen. Er worden drie technieken getoond: Hardi TwinForce,Wingssprayer en een Amazone met 25 cm dop afstand met verlaagde spuitboom. De machines worden getoond en in werking  toegelicht.

afbeelding van Ulko Stoll

Tien telers van start in project bodem en water

Peter Appelman en  en bodemadviseurs Henk Jan Bakker en Roelf Havinga

Een klimaatrobuust watersysteem in een schone, gezonde bodem waar de landbouw kan floreren en biodiversiteit de ruimte krijgt. Dat is het gezamenlijke doel dat NLG Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier  samen met tien telers, uit de sectoren vollegrondsgroenteteelt (Peter Appelman), bollen, akkerbouw en veehouderij, nastreven in het project Water en Bodem.

afbeelding van Erna Steenhuis

Demodagen in Fijnaart

 
 
 Maar liefst zevenhonderd nieuwe én commerciële rassen bekijken, beoordelen en proeven in fijnaart 
 
Wilt u weten welke rassen Rijk Zwaan te bieden heeft voor de vollegrond? U bent van harte welkom om van 17 juni tot en met 5 juli 2019 onze demodagen in Fijnaart te komen bezoeken. Daar zijn van twintig gewassen maar liefst zevenhonderd nieuwe én commerciële rassen te bekijken, beoordelen en te proeven.
 
Persoonlijke tour

afbeelding van Ulko Stoll

Grote belangstelling velddemo spuittechnieken

Ruim 40 telers waren donderdag 6 juni aanwezig bij de demonstratie spuittechnieken op een perceel van broccoliteler René Verdonk in Zwaagdijk. Jack Thibaudier gaf vanuit zijn rol als lid SKL commissie en lid van de Fedecom landbouwtechniek ledenraad een inleiding over de actuele wetgeving rondom  het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de toekomst die door regelgeving en maatschappelijke druk wordt opgelegd.

afbeelding van Erna Steenhuis

Broers De Wit oogsten vele kleuren bloemkool

Dennis en Bas de Wit uit Hoogkarspel verbouwen naast witte bloemkool oranje en paarse varianten en de groene Romanesco. Met de Kerngroep Bloemkool werkt het bedrijf aan een gezonde toekomst voor de sector.

 

De eigenaren van akkerbouwbedrijf Maatschap PBA de Wit en Zonen in Hoogkarspel, de broers Dennis en Bas de Wit, verbouwen op 100 hectare bloemkool, op 28 hectare pootaardappelen en op 8 hectare tarwe. De broers hebben het familiebedrijf in 2004 overgenomen en hebben het sinds die tijd fors uitgebreid.

 

afbeelding van Erna Steenhuis

Visuele bodemanalyse wint terrein bij telers

Bas Slagter deed veel ervaring op met bodembeheer door zijn teelt van 150 hectare bloemkool rondom Lutjebroek. Als bodemcoach bij Landbouwportaal Noord-Holland draagt hij kennis over op een nieuwe generatie. 'Wat er ín de bodem gebeurt, bepaalt soms voor 40 procent of meer wat er óp die bodem gebeurt.'

afbeelding van Erna Steenhuis

Succesvolle bijeenkomst Bodemanalyse in Praktijk

Ruim twintig vollegrondsgroentetelers namen deel aan de bijeenkomst `bodemanalyse in praktijk` bij Fa Z.A. de Wit en Zonen in Hoogkarspel op 8 mei jl.
Onder leiding van  Bas Slagter, bodemcoach bij het Landbouwportaal Noord-Holland werd een profielkuil gegraven en beoordeelden de telers de bodem aan de hand van een aantal criteria. Op verschillende punten werden cijfers gegeven die nadien werden geëvalueerd. 

afbeelding van Erna Steenhuis

Pagina's