Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Help ons Oogsten doet beroep op Nederlanders

afbeelding van Erna Steenhuis

Nederlanders, help ons oogsten! Het oogstseizoen in de groentesector staat op het punt van beginnen, maar veel medewerkers uit andere landen kunnen niet komen door de coronacrisis, of vertrekken naar hun thuisland vanwege de mogelijke sluting van grenzen.

Agrarische ondernemers kunnen hun vraag naar of aanbod van personeel online zetten op helponsoogsten.nl. De website is een initiatief van de Taskforce Arbeid van de diverse sectorale en regionale agrarische organisaties.

 
                                                                         
 

De agrarische sector wordt op allerlei manieren geraakt door de coronacrisis. Zo is er in de sierteeltsector weinig tot geen werk op dit moment en leeft er binnen andere sectoren weer onrust over de inzet van mensen. 

Via de website Help ons Oogsten worden werkgevers in de land- en tuinbouw gekoppeld aan personeel dat in andere sectoren zonder werk is komen te zitten. De aanmeldingen van beide kanten stroomden de afgelopen dagen al binnen. "Er zijn enorm veel bedrijven die zich melden met tekorten, maar aan de andere kant ook bedrijven die personeel over hebben”, aldus Yvonne dan de Ven van LTO Arbeidskracht

 

Bekijk hier de oproep via Youtube
Meer informatie en het invulformulier vindt u via deze link