Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

NEMguard DE toegelaten in wortelen

afbeelding van Ulko Stoll

Certis breidt haar brede productenpakket groene middelen verder uit met NEMguard DE. In de teelt van wortelen is het product toegelaten voor de bestrijding van aaltjes.  
 
NEMguard DE is een groen middel tegen aaltjes op basis van knoflookextracten (450 g/kg). Het product heeft zich de afgelopen jaren ruim bewezen in de praktijk in Engeland. NEMguard DE biedt op natuurlijke wijze bescherming tegen zowel schadelijke aaltjes als wortelvlieg. Door de natuurlijke aard laat het middel geen residu achter in de wortel, waardoor het voor telers eenvoudiger is om aan de strenge (residu)normen van retailers te voldoen. NEMguard DE past perfect in een teeltstrategie die daarop is afgestemd.
 
Deze toelating is tot stand gekomen via de Green Deal waarin onder andere het Ministerie van Economische Zaken, het Ctgb en Nefyto samenwerken om de toelating van groene gewasbeschermingsmiddelen te versnellen. NEMguard DE is een belangrijke aanvulling van het portfolio groene middelen voor teelten in de vollegrond.
 
Certis Europe B.V. biedt systeemoplossingen voor milieubewuste, geïntegreerde gewasbescherming. Certis levert de kennis en een breed scala van groene en chemische producten. Certis ondersteunt hiermee telers van specialistische hoogwaardige gewassen bij de ontwikkeling van een gezonde en duurzame teelt.