Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

ONTDEK BEJO TIJDENS JAARLIJKSE OPEN DAGEN

afbeelding van Ulko Stoll

Telers en partners uit de keten ontdekken Bejo ’s groentegewassen en rassen tijdens de Open Dagen van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 september 2018.Bejo deelt graag haar resultaten van onderzoek en innovatie met haar relaties. Met diverse activiteiten en bezienswaardigheden, waaronder rondleidingen, symposia en gewaspresentaties, beleeft en ontdekt de bezoeker Bejo op z’n best. 
 
Ontdek de nieuwste rassen
Nieuwe rassen met een verbetering op uiterlijke kenmerken, ziekteresistentie, bewaarkwaliteit en smaak zullen voor het eerst te zien zijn op de demonstratievelden. Zo is er aandacht voor het bospeenras Aranka, boerenkoolras Bejo 3055 en meeldauwresistente rode ui Redlander. In het sla-assortiment staan de eerste nieuwe 6 biologische slarassen in de belangstelling.  
In de innovatieve foliekas voor vruchtgewassen presenteert Bejo een gevarieerd assortiment van onder andere tomaten, paprika’s en augurken. 
 
 
Bijen, B-Mox en Bedrijven
Imkers tonen het belang van bijen en Bejo’s activiteiten op het gebied van bijenveredeling en bijengezondheid. In de producttent is aandacht voor het zaadverrijkende B-Mox in wortelen en wortelpeterselie. Vertegenwoordigers staan u graag verder te woord. Ook dit jaar biedt de mechanisatietentoonstelling de bezoeker de kans om ruimschoots kennis op te doen van de laatste ontwikkelingen in de sector.
 
Purple Power
Bejo introduceert dit jaar het concept Purple Power; paarsgekleurde groenterassen met een hooggehalte aan vitamines en antioxidanten.Purple sprouting broccoli Burgundy is een uniek ras dat 70 groeidagen heeft na planten. De scheuten van deze purple sprouting broccoli zijn bovendien binnen een week volledig te oogsten. En wat te denken van de prachtige dieprode biet Manzu met Rhizomanie resistentie en wortel Purple Sun voor de versmarkt? Erasmus blinkt uit als eerste 100% mannelijke paarse asperge. Een selectie paarsgekleurde rassen komt ook terug in de kookdemo. Smaak is daar het hoofdthema.
Daarnaast is er uiteraard aandacht voor Bejo’s koolconcept Coolwrap en de smaakwortelen Cool carrot candy. En worden er nieuwe ideeën gepresenteerd voor de supermarkt en food processor voor het op de markt brengen van koolrabi en spruiten. 
  
Taste, Health & Innovation 2018 – Brussels Sprouts symposium
Dinsdag 25 september organiseert Bejo het “Taste, Health & Innovation 2018 - Brussels Sprouts symposium”; inspirerend en informatief voor spruitentelers van over de hele wereld. Op de demonstratievelden is bovendien een groot aanbod aan spruitenrassen te zien.
Donderdag 27 september organiseert Bejo het “All about young plants symposium”, speciaal gericht op de internationale plantenkwekers. Voor beide symposia is deelname op uitnodiging. 
Beleef Bejo via tours, app en escape room
Werken bij Bejo is uitermate boeiend. Collega’s staan bezoekers graag te woord over huidige en toekomstige vacatures. De virtuele escape room neemt u mee in een aantal disciplines van Bejo. 
Tijdens de Open Dagen kunt u zich aanmelden voor de Research Center Tour en Seed Quality Tour. In de Bejo Experience App vindt u naast algemene Open Dagen informatie nu ook beschrijvingen van nieuwe rassen, met ruimte voor eigen notities. Alle communicatie betreffende activiteiten en nieuwigheden tijdens onze Open Dagen kunt u daarnaast ook volgen via de social media-kanalen met #BZOD18.
 
De Open Dagen vinden plaats van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september van 09.00 tot 17.00 (zaterdag tot 16.00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen. Op zaterdag zijn ook buren, familie en vrienden welkom om Bejo te bezoeken en te ontdekken.  
 
Meer informatie op www.bejo.comen www.bejo.nl