Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Succesvolle bijeenkomst Bodemanalyse in Praktijk

afbeelding van Erna Steenhuis

Ruim twintig vollegrondsgroentetelers namen deel aan de bijeenkomst `bodemanalyse in praktijk` bij Fa Z.A. de Wit en Zonen in Hoogkarspel op 8 mei jl.
Onder leiding van  Bas Slagter, bodemcoach bij het Landbouwportaal Noord-Holland werd een profielkuil gegraven en beoordeelden de telers de bodem aan de hand van een aantal criteria. Op verschillende punten werden cijfers gegeven die nadien werden geëvalueerd. 
De bijeenkomst werd als zeer nuttig ervaren. `Vreemd genoeg doen wij dit niet, of niet vaak, in de praktijk. Het is een simpele manier om te zien hoe je bodemgesteldheid is," aldus een van de telers.
Erna Steenhuis, netwerkmanager bij Vollegrondsgroente.net: `Het mooie van deze bijeenkomsten is dat het ook aanleiding is om nadien tijdens het netwerkgedeelte ervaringen te delen en kennis uit te wisselen. Dan blijkt maar weer dat er veel kennis is onder de telers waar anderen profijt van hebben. Deze bijeenkomst krijgt in juni een vervolg, waarbij verder op de materie duurzaam bodembeheer in relatie tot de teelt wordt ingegaan. Voor de toekomst staan Bodem & Water hoog op de agenda en organiseren we diverse kennisbijeenkomsten rondom dit thema."
 
Op 28 juni aanstaande zijn telers uitgenodigd voor een workshop Bodem & Teelt bij de Green Campus (Universiteit van Amsterdam). Kijk hier voor het programma en meer informatie over deze bijeenkomst.