Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Symposium hydroponics tijdens Seed meets Technology

afbeelding van Ronald Hand

Op vakbeurs Seed meets Technology wordt dit jaar opnieuw het symposium hydroponics georganiseerd. Na het grote succes van vorig jaar heeft de organisatie besloten om middels een nieuwe aanpak weer een interessante bijeenkomst te organiseren. Het symposium vindt plaats op woensdag 28 september en start om 13.30 uur. Het programma vindt plaats op het terrein van Proeftuin Zwaagdijk en is wederom geheel te volgen in het Nederlands en Engels. Inschrijven kan via deze link.
De belangstelling voor de teelt op water blijft groeien. Een groeiend aantal technici, zaadveredelingsbedrijven, afzetorganisaties en telers in Nederland maakt dan ook werk van hydroponics. Het aantal systemen gebaseerd op drijvende teelt en teelt in goten blijft op die manier groeien.
Het symposium hydroponics biedt een veelzijdig programma welke bestaat uit drie onderdelen. Er wordt gestart met twee lezingen, over onderzoeksresultaten over 2015-2016 en materiaalgebruik in waterteelt. De lezingen worden gevolgd door vier vertegenwoordigers uit de teelt op water sector die elk een korte ‘pitch’ geven over wat de actuele ontwikkelingen zijn bij dat bedrijf op het gebied van hydroponics. Afsluitend is er de mogelijkheid tot een rondgang langs de lopende proeven van Botman Hydroponics, Teelt de Grond uit en Proeftuin Zwaagdijk.
Lezing 1: Resultaten onderzoek 2015/2016 'Teelt de grond uit' Matthijs Blind (onderzoeker waterteelt Proeftuin Zwaagdijk).
Lezing 2: Materiaalgebruik en -keuze in hydroponics André van der Stoel (directeur Industrial Product Solutions).
De pitches worden gegeven door Maurice van der Knaap (Dry Hydroponics), Jamie Lee Nicodem (Visser Horti Systems), Jan Botman (Botman Hydroponics) en André van der Stoel (Industrial Product Solutions). Rondgang langs proefveld Proeftuin Zwaagdijk
Het symposium hydroponics sluit af met een rondgang langs het proefveld hydroponics van Proeftuin Zwaagdijk. Op het proefveld zijn diverse proeven te zien waarin o.a. wordt gekeken naar de risico’s van de schimmelziekte Fusarium oxysporum in de teelt van sla op water, het effect van circulatie- beluchtingsstrategieën en de watertemperatuur, een voor de teelt op water nieuwe beluchtingstechniek en opkweekmedia. Op het proefveld wordt ook onderzoek gedaan naar de combinatie van plantenteelt en de kweek van pootvis (Ichtyoponics).
Seed meets Technology is hét evenement voor het tonen van rassenassortimenten, de laatste technologische ontwikkelingen en innovaties in de zaadsector. Van 27 tot en met 30 september vindt in Zwaagdijk de derde editie van het evenement plaats. Seed meets Technology is een initiatief van Leba, Incotec, Seed Processing Holland en Proeftuin Zwaagdijk.