Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Syngenta overzicht Fields of Innovation - week 39

afbeelding van Ulko Stoll

Witte kool
Storidor– Makkelijk groeiend gewas (3-4 kg) voor de lange bewaar (tot juli). Heel sterk tegen veldslijstage en makkelijk te schonen. Weinig stressgevoelige plant.
Champion Team
Agressor
Toonaangevend witte kool ras in Oost-Europa. Zeer geschikt voor moeilijke teeltomstandigheden zoals droogte, lage stikstof, stress of hitte. Geschikt voor verse markt, industrie of korte bewaar. Nieuwe types in aantocht met nog betere tolerantie tegen ziektes.
Professor
Dit ras is een paar dagen later dan Agressor en is een zeer krachtig ras. Een ietwat platte kool met een zeer hoge opbrengst.
Succesor
Succesor is een week vroeger dan Agressor, heeft een rondere kool en is compacter
Dit Champion Team geeft extra flexibiliteit aan de teler en garandeert levering vanaf einde zomer tot het midden van februari.
 
Bloemkool
Een van de meest belangrijke eigenschappen voor een teler is de betrouwbaarheid in groeidagen. De nieuwe rassen Guideline en Almagro zijn zeer betrouwbaar in groeidagen en productkwaliteit. Beide zijn zeer goed zelfdekkend, zelfs bij grote kolen. Oogstperiode van juni tot november.
Guideline
Guideline is een vroeg ras. 70-75 groeidagen. 
Almagro
Almagro is 7-10 dagen later. 
Nieuwe introductie tijdens week 39:
Tijdens week 39 introduceert Syngenta een overkoepelend merk voor witblijvende bloemkolen. Eerste bloemkool die onder dit merk zal vallen is Andromeda. Een vroege bloemkool (60-65 dagen). Een zeer sterke plant geschikt voor het mini en midi segment. Lange bewaar mogelijk.
 
Spruitkool
Martinus
Ras voor oogst in november/december met zeer hoge opbrengst. Donker groen. Zeer hoge kwaliteit spruiten met zeer goede houdbaarheid. Heel geschikt voor verse markt en export.
Hey Melis
Vroeg ras, sterk tegen schieten. Gezonde, krachtige planten. Hoge kwaliteit spruiten met donkere kleur. Oktober / november oogst. Geschikt voor verse markt en industrie.
Broccoli
Beany
Sterker tegen schermrot! Voor oogst van half september tot einde oogst. Mooie champignonvorm en zeer betrouwbaar.
SGD0002
Nieuw ras voor het voorjaar en de zomer. Betrouwbaar met vast broccolischerm.
Courgette
Syngenta is marktleider in groene courgette in Noordwest-Europa. Dit dankzij rassen met een hoge opbrengst, resistenties en zeer goede vruchtkwaliteit. Er zijn 2 types rassen. Standaardrassen voor lange oogstperiodes (zoals toppers Milos en Rhodos) en kort oogstbare rassen met een zeer hoge opbrengst potentie in 5-6 weken oogstperiode (zoals Syros en Patmos)
Milos
Krachtige plant, open gewas. Efficient te oogsten, mooie donkergroene en glanzende vruchten. Zeer goede vruchtkwaliteit en opbrengst.
Rhodos
Eenvoudig oogstbare, uitgebalanceerde plant. Hoge opbrengst met perfecte vruchtkwaliteit.
Syros
Plant met zeer hoge opbrengst. Goede productiviteit, open gewas en donkergroene vruchten.
Patmos
Plant met zeer hoge opbrengst. Goede productiviteit, open gewas met meer erecte donkergroene glanzende vruchten.
 
Ijsbergsla
Syngenta biedt een compleet assortiment rassen voor het gehele seizoen met volledige meeldauw resistenties en zeer goede veldprestaties. Binnenkort nog meer nieuwe introducties die de volgende super rassen komen ondersteunen:
Ice Circle
Snel en uniform ras. Goede vulling met uniforme lagen. Geschikt voor verse markt en industrie. Voor oogst in voor- en najaar.
Ice Wave
Hoog oogst persentage, goed en makkelijk te verwerken. Sterk tegen rand. Voor oogst van laat voorjaar tot begin najaar.
Over deze betrouwbare rassen hoeft u niet wakker te liggen, dus Sla(ap) lekker!!
 
Spinazie
Syngenta heeft nieuwe rassen met zeer goede veldprestaties en een van de hoogste resistentie tegen valse meeldauw. Onze nieuwste topper:
El Lucio (LDSP980)
Baby spinazie voor voorjaar en herfst. Zeer goede bladvorm en heldere kleur. Rustiek ras met medium groeisnelheid voor zekere productie.
 
Babyleaf
Syngenta biedt een uniek assortiment aan babyleaf rassen met goede en stabiele veldprestaties gedurende het hele jaar. Dit dankzij plantsterkte, kleur en vorm, opbrengst, volledige meeldauw resistenties en nu ook fusarium resistentie!

Annita (groene batavia)
Het nieuwste ras: Annita. Met bewezen verbeterde houdbaarheid en knapperige bladeren. Door de consument zeer gewaardeerd! Gedurende het hele jaar een zeer goede bladvorm, met een aantrekkelijke helder groene kleur en dikker blad. Medium groeisnelheid voor zekere productie.