Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Witlof Biënnale trekt internationale witlofwereld

afbeelding van Ulko Stoll

 
Dit jaar vindt voor de 24ste keer de Witlof Biënnale plaats, hét event dat iedere twee jaar weer een hoogtepunt is in de witlofsector. Deze keer is het Nederland die alle internationale gasten mag verwelkomen. De organisatie is in handen van de Witlofcoöperatie Witcop u.a., 'v/d Grond' en GroentenFruit Huis.
 
Witlof naar 2030
Het thema van het symposium op vrijdag 28 september is ”Witlof naar 2030” en vindt plaats in Etten-Leur. Waar gaat de sector allemaal mee te maken krijgen in het jaar 2030? En welke onderwerpen spelen hierbij een belangrijke rol? Het programma ziet u rechts op deze pagina. Deze zal de komende maanden aangevuld worden. 
 
Meet-up
Voorafgaand aan het symposium ontmoeten deelnemers elkaar bij de Flevolof meet-up op donderdagavond 27 september. Aansluitend aan het symposium, op zaterdag 29 september, zijn de deelnemers welkom op de informatiemarkt op het bedrijf  Nature’s Gold in Zundert. Op de informatiemarkt staan verschillende bedrijven uit de Witlofsector. 
 
Informatiemarkt
Nature’s Gold is de afgelopen 10 jaar in kleine stapjes doorgegroeid van een bedrijf van 2 miljoen kilogram per jaar, naar 4,2 miljoen kilogram per jaar. Daarnaast is dit jaar geïnvesteerd in een zeer modern bewaarfaciliteit voor hun eigen witlofwortels, zodat ze nagenoeg alle witlofwortels zelf kunnen sorteren en bewaren. Tijdens de informatiemarkt kan de witlofkwekerij bezocht worden, met de daarbij behorende verwerkingsruimte. Natuurlijk is ook de bassinruimte toegankelijk waar men kan kijken naar de klimaatregeling. Op de informatiemarkt zijn verschillende bedrijven uit de Witlofsector aanwezig om uw vragen over hun producten en diensten te beantwoorden.
 
Agriserv Nagele en Belorta zijn als hoofdsponsor verbonden aan de Witlof Biënnale. Opgave voor deelname kan via de special website www.biennale2018.eu. Iedereen die professioneel bij de witlof betrokken is zou op de Witlof Biënnale aanwezig moeten zijn.
 
 
[Kader]
Programma Witlof Biënnale 2018:
Donderdag 27 september 2018
​Flevolof-meet-up het Havenhuis Etten-Leur 19.30 – 21.30 uur  (exclusief voor symposium deelnemers)
Vrijdag 28 september 2018 
Symposium het Turfschip Etten-Leur ontvangst vanaf 9.00, aanvang 9.30. Einde 17.30
Diner in het Turfschip Etten-Leur 19.00 - 22.00 uur
Zaterdag 29 september 2018 
Bezoek de informatiemarkt en het bedrijf  Nature’s Gold in Zundert 10.00 -16.00 uur